Ajkula uskoro u Srbiji

0

Pravosuđe u Srbiji ima rok od 18 dana da crnogorskim pravosudnim organima dostave zahtev za izručenje Zorana Ajkovića Ajkule, pišu podgorički mediji. Ajković je u Srbiji osumnjičen za iznudu, ali se u medijima pominje kao jedan od najvećih narko-dilera u Nišu, koji drogom snabdeva ne samo Srbiju, već Švajcarsku, Austriju i Nemačku.
On je u četvrtak uhapšen u blizini Podgorice po Interpolovoj poternici iz Srbije. Očekuje se da će zahtev za izručenje biti podnet u najkraćem roku, a komplikaciju može predstavljati i činjenica da Ajković ima srpsko, ali i crnogorsko državljanstvo odakle je poreklom.
Njemu je određen ekstradicioni pritvor dok se čeka dokumentacija o izručenju. Njegov advokat Milan Petrović kaže kako, prema njegovim saznanjima, Ajković se nije krio u Podgorici, već je normalno boravio u Crnoj Gori.
– Mislim da nije ni znao da je na poternici – pojašnjava Petrović za medije.
Ajković treba da bude saslušan u Nišu zbog sumnje da je sa bratom Mirkom Ajkovićem i tri osobe iz Prokuplja počinio iznudu. Sumnja se da su primorali jedan bračni par iz okoline Niša da im plac vredan 11 miliona dinara, što je oko 100.000 evra, prodaju na ime nepostojećeg duga od 10.000 evra.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here