Akademci svirali za poplavljene

0

Na predlog paroha Srpske pravoslavne crkve u Lincu, protojereja-stavrofora Dragana Mićića, studenti muzike sa Univerziteta "Anton Brukner" iz Linca organizovali su humanitarni koncert. Prikupljena sredstva biće upućena najugroženijima u poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini.
Očekivala se daleko veća poseta u sali Nove gradske Skupštine, ali bez obzira na to dobrotvorna akcija akademaca je u potpunosti opravdala očekivanja.
Osim naših, među studentima koji su nastupili bilo je Austrijanaca i Makedonaca. Svoje umeće na harmonici, klaviru i violini su pokazali Atanas Dinovski, dvojica Nikola, Jelić i Vasiljević, Marina Branković, Elizabet Kestler, Raja Panova, Lazar Mišković i Uroš Lazić.
Ulaznice se nisu naplaćivale, a na ulazu u salu goste su dočekavali članovi srpskog kluba Bosiljak iz Vesla, u narodnim nošnjama. Tu su ostavljani i novčani prilozi.
Izvođena su dela poznatih kompozitora ozbiljne muzike. Na kraju programa je Uroš Antić izveo na harmonici splet srpske narodne muzike i igara.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here