Ako je direktor policije nezaštićen, šta mi da kažemo?

0

Fonet /AP
MUP Srbije mora da pretrpi bolne i korenite reforme
 

"Ako službeni mejl jednog direktora policije nije zaštićen, šta onda mogu građani Srbije da misle o zaštiti njihovih ličnih podataka. Ovo je još jedan u nizu dokaza da MUP Srbije mora da pretrpi bolne i korenite reforme, na šta je NPSS nebrojeno puta do sada ukazivao", navodi zamenik predsednika Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Miloš Jelenković.

Kako se navodi u saopštenju, u spornom pismu piše da "policija nikad nije bila i bez novca i bez dostojanstva, kao što je sada slučaj, u vreme kad je Nebojša Stefanović ministar", a direktor Veljović izjavio je da je šokiran ovim incidentom i da je odmah nazvao ministra Stefanovića, dodajući da on i ne koristi mejl.

"Gospodine ministre Stefanoviću presecite. Preduzmite nešto već jednom jer, ovakvi incidenti poput slučaja sa mejlom direktora Veljovića prelaze sve granice. Previše je i situacija postaje opasna po bezbednost građana Srbije", naveo je Jelenković.

U ponedeljak je medijskim redakcijama poslato navodno otvoreno pismo direktora policije, koje na prvi pogled izgleda autentično, ali je proverom utvrđeno da je pismo stiglo sa anonimnih mejl servera, a ne sa zvanične adrese MUP-a i direktora policije.

Mejl je stigao bez memoranduma uz naslov "Otvoreno pismo ministru policije". Iako u polju za adresu pošaljioca stoji Veljovićeva adresa, mejl je stigao sa jednog od brojnih servisa za anonimno slanje mejlova na kome se usluge naplaćuju, a preko servera iz britanskog Notingema.         

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here