“Ako može OSK, može i srpska vojska na KiM”

0

A što ne bi svi imali svoje vojske, pa da se osećaju bezbedno, pita Drecun
 

"Ako nekome treba vojska, koja će očigledno biti jednonacionalna, onda sve ostale zajednice imaju pravo da se staraju o sopstvenoj bezbednosti. Srbi bi mogli da stvore svoju vojsku, Romi svoju, i kuda će nas sve to odvesti?", rekao je Drecun za Radio-televiziju Srbije.

 

On je ocenio da je zakon o transformisanju Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova, o kom će danas raspravljati kosovski parlament, diskriminatorski zakon koji Srbima nameće volju albanske strane.

 

Drecun je dodao da je potrebno stvoriti uslove da se Srbi i ostale nealbanske zajednice osećaju sigurno na Kosovu i Metohiji, i da bi formiranje oružanih snaga stvorilo nespokoj kod srpskog naroda.

 

"Te oružane snage bi bile naslednica terorističke OVK, koja je pretvorena u Kosovski zaštitni korpus, koji je potom preimenovan u nekakve Kosovske bezbednosne snage, i sada se stvara neka vojska koja je nepotrebna i destabilizuje situaciju, umesto da je stabilizuje", rekao je Drecun.

 

Prema njegovom mišljenju, umesto zakona o OSK Skupština Kosova trebalo bi da izglasa zakon kojim će se stvoriti pravni okvir za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

 

Drecun je istakao i da očekuje će Specijalni sud koji će procesuirati zločine OVK-a na Kosovu, "napraviti bitne pomake".

 

"Veliki ulog je u pitanju kod međunarodne zajednice, ako se ništa ne uradi to će biti prazna priča i normalizacija odnosa bi bila značajno umanjena ako ne kaznimo odgovorne za zločine", rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here