EPA/Malton Dibra
Kolinda Grabar Kitarović

Ako ulazak Srbije u EU zavisi od „trezvene i pribrane“ odluke Kolinde Grabar Kitarović, onda da se odmah zahvalimo na članstvu i nastavimo svoj život bez puta ka EU, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na poruku Grabar Kitarovićeve – da Srbija od nje i vlade premijera Plenkovića neće dobiti zeleno svetlo za ulazak u EU.

„Ako je uslov za članstvo u EU da prihvatimo da proteranih i opljačkanih 500.000 Srba iz Hrvatske nisu bili rođeni u Hrvatskoj i da rat između državljana iste zemlje različitih nacionalnosti nije građanski rat, onda pre nego uđemo u EU, da se najpre pozdravimo sa zdravim razumom i svakom logikom“, rekao je Vulin, a navedeno je u saopštenju.

Ministar odbrane je dodao da, „ako je uslov da uđemo u EU da prihvatimo da će Hrvatska pisati našu istoriju i određivati koji Srbi su ratni zločinci, onda možemo odmah da se spremimo da će naša deca učiti da je i Jasenovac bio radni logor, a streljane ustaše u Blajburgu nevine žrtve“.„Ako je EU zajednica u kojoj se, kao u Hrvatskoj, odluka Ustavnog suda o upotrebi ćirilice ne sprovodi zato što je to pismo Srba, dajte da odmah prestanemo da brojimo otvorena poglavlja i da nastavimo da razvijamo i branimo svoju Srbiju“, poručio je Vulin.

Takođe, ako EU donosi odluke o članstvu Srbije na osnovu frustracija i kompleksa hrvatske politike, neka nam to sada kažu da se ne iznenađujemo ni mi ni oni, dodao je ministar Vulin.

2 KOMENTARA

  1. Gospodine Vulin, tako misle svi Srbi – medju koje se, naravno, ne ubrajaju crveni nostalgicari i izdajnici. Takvima i nije mesto u Srbiji.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime