Youtube/Srpska Prica
Darko Trifunović

Slučaj Veljka Belivuka traje predugo i sve se dešava presporo, ocenjuje Darko Trifunović iz Istituta za nacionalnu bezbednost.

– Mi još nismo došli do naručioca krivičnih dela, i dalje radimo sa egzekutorima – rekao je Trifunović za televiziju Prva.

On je napomenuo da javnost mora da zna da je akciju hapšenja Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja sprovela američka agencija DEA, uz pomoć srpske BIA.

– Mi ne znamo gde je nekadašnja državna sekretarka u ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, da li je saslušana, a ono što je najvažnije mi nismo došli do tih ljudi, onih koji su naručioci. Kada prvi put zabijete pijuk u asfalt u Beogradu, doći ćete do njihovih šefova – ocenio je on.

Prema njegovim rečima, poznato je odakle u Srbiju stiže droga, pa je ukazao na povezanost dilera na Kosovu i Metohiji.

– Nažalost, uhapšeni u Srbiji su samo podizvođači, isto kao i heroinska grupa Albanaca, a ta grupa se dovodi u vezu sa navijačima – kazao je Trifunović.

Na pitanje, kako misli da će se slučaj završiti, Trifunović ocenjuje da ako se ne dođe do šefova grupe Belivuka, neće biti zaključenog slučaja.

– Ako ne dođemo do njihovih šefova, plašim se da ćemo se samo izboriti sa egzekutorima – naveo je on.

Advokat Veljko Delibašić ukazao je na to da Belivuk može biti u pritvoru najduže šest meseci, te da ako ne bude podignuta optužnica, Belivuk će se braniti sa slobode.

– Očekujem da će biti podignuta optužnica, očekujem ozbiljno, pre svega fer i zakonito suđenje. Najvažnije da država što pre idntifikuje one koji su se ubacili u državne strukture, da njih eliminiše – napomenuo je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here