AP Photo/David Zalubowski

Noć iza nas u najjačoj ligi sveta donela je spektakl – Jokićev spektakl!

Denver i Klipersi su odigrali moguće jednu od najuzbudljivijih utakmica ove sezone, a Nikola najbolju partiju koju je krunisao sa 49 poena, 14 skokova i deset asistencija, i onom ključnom 1.9 sekundi pre kraja za pobedničku trojku Erona Grdona iz kornera.

Kakav je to klimaks meča bio, za delirijum u hali koja je klicala Jokićevoj genijalnosti da, iako udvojen, pronađe u samom ćošku, na drugom kraju terena Gordona, koji takav pas nije smeo da protraći.

U noći kada je i centar Filadelfije Džoel Embid bio impresivan, ubacio neverovatnih 50 poena za samo 27 minuta, opet je Jokić igrač o kojem se najviše piše i priča, opet se diže na MVP pijadestal, tamo gde mu je i mesto.

– Ako Nikola Jokić nije MVP, pa ko je onda? – upitao je trener Denvera Majk Meloun, opčinjen još jednom spektakularnom igrom svog najboljeg igrača, prenose američki mediji.

I zaista – ko je u ovom trenutku bolji od vladajućeg MVP-ja lige?

Meloun je nastavio u istom tonu, nije mu jasno kako je ime našeg asa ove sezone manje prisutno u priči o MVP priznanju. To ne može da prihvati!

– Da li vi ljudi shvatate koliko on pažnje dobija? Ima dabl-dabl i tripl-dabl čitav meč i ubaci 49 poena – otvara oči ljudima Meloun onima koji i dalje ne žele da prihvate da je Srbin najbolji među najbljima, suvo zlato ove igre.

Denevr je stigao do skora 23-20, i dalje je bez povređenih Mareja i Portera, i samo zahvaljujući Jokiću održava se u plej-of zoni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here