“Desilo se to da smo prešli sa kulture seksualnog ‘uzimanja’ na kulturu ‘davalaca’ kada je u pitanju seks”, kaže američka seksološkinja, dr Džes O’Rajli i ističe da je danas “seksualna veština na ceni“, pa čak i kada je i na na uštrb ličnog zadovoljstva.

– “Davanje” je sjajno, ali kada je reč o seksu, ono može da umanji lični užitak u vođenju ljubavi.

Drugim rečima, toliko brinemo o tome da uverimo naše partnere da se “dobro provodimo”, da sami sebi ne pružamo priliku da se prepustimo čulima.

Najlakši način da promenite rutinu jeste da “uživate u zadovoljstvu bez izvinjenja”, prenose mediji mišljenje stručnjaka.

Ako vaš partner čini nešto “dobro” u krevetu, nešto što vam pruža zadovoljstvo, dozvolite sebi da uživate u tom osećaju bez brige o tome kako se on oseća, tačnije da li su i njegove potrebe jednako zadovoljene.

– Dozvolite sebi da budete sebični s vremena na vreme, tako da možete u potpunosti da se prepustite strastima, bez razmišljanja da li ste se i vi ‘pokazali dobro’ u krevetu – kaže dr Rajli.

Naravno da to ne znači da bi trebalo u potpunosti da zanemarite partnera i ignorišete njegove želje.

– Ali, ako se prepustite i zaista uživate u trenutku, bez mnogo razmišljanja o tome kako se oseća vaša druga polovina, seks će biti bolji i za vas i za partnera – veruju stručnjaci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here