EPA/JEON HEON-KYUN
Entoni Blinken

Američki državni sekretar Entoni Blinken upozorio je Rusiju, uoči današnjeg sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim, da bi SAD smatrale napadom ako bi makar jedan ruski vojnik prešao granicu Ukrajine.

– Ako bi i jedan ruski vojnik prešao granicu Ukrajine, onda bismo imali posla sa ozbiljnim problemom – rekao je Blinken u intervjuu za nemački ZDF nakon sastanka sa kancelarom Olafom Šolcom.

To bi, kako je naglasio, bio sasvim jasan napad na Ukrajinu, bilo da se radi o jednom ili 1.000 vojnika.

Pema njegovim rečima, postoji veliki rizik, ne samo u Ukrajini već su odnevno ruski vojnici poslati i u Belorusiju.

Blinken i Lavrov sastaće se danas u Ženevi, a američki zvaničnik istakao je da nema velika očekivanja od tih razgovora.

8 COMMENTS

  1. Ha ha ha ha ha ha, uplasili medveda, laju kao i obicno, trebaju zapadne zemlje da kupuju jos oruzja od njih, puni su magacini, a ukrainci kao ovce, veruju lazovima

  2. Bolje da ne izazivaju Ruse pa da udje milion vojnika.Svi znamo da Rusija nece napasti Ukrajinu ukoliko ne bude ugrozen ruski narod u Ukrajini.Svaka ozbiljna drzava ce zastititi svoj narod.Za to se ne pita Blinken.

  3. Nit stado bez govedara nit govedar bez stada ništa nema od ovog prepiranja u medijima to slušamo več 30 godina Amerika protiv Rusa pa iz početka ide Rusija protiv Amerike presreli se Avioni presreli se Brodovi pa dole pa gore i prodže 30 god niko na nikoga da ispali pišljivi metak to je Trlja baba dlan dajoj prodže dan nemogu jedan bez drugoga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here