EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
Rumunski predsednik Klaus Johanis

Rumunski predsednik Klaus Johanis izjavio je danas da, ukoliko se potvrdi da delovi pronađeni ove nedelje u Rumuniji pripadaju ruskom dronu, to bi predstavljalo ozbiljno kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta njegove zemlje.

Johanis je rekao da ga je Ministarstvo nacionalne odbrane Rumunije odmah obavestilo o otkriću određenih delova na rumunskoj teritoriji, koji verovatno pripadaju dronu, prenosi Ađerpres.

“Ako se potvrdi da delovi pripadaju ruskom dronu, takva situacija bi bila nedopustiva i predstavljala bi ozbiljno kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Rumunije”, rekao je Johanis na početku samita predsednika zemalja članica Inicijative tri mora, dodaje Rojters.

Rumunski ministar odbrane Angel Tilvar izjavio je ranije danas da su delovi ruskog drona pali na teritoriju Rumunije tokom nedavnog ruskog napada na ukrajinsku luku na Dunavu.

Tilvar je to rekao za Antenu 3, rumunski ogranak Si-En-Ena, dok je boravio u poseti toj oblasti.

Rumunsko Ministarstvo odbrane prvobitno je demantovalo navode ukrajinskih medija da su delovi ruskog drona pali na rumunsku stranu Dunava, navodi Si-En-En.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba ranije ove nedelje je rekao da Kijev ima fotografske dokaze koji pokazuju da su ruske bespilotne letelice pogodile rumunsku teritoriju tokom noći, tokom napada na ukrajinsku lučku infrastrukturu na Dunavu.

8 COMMENTS

  1. Па шта онда
    Ви имате ракете америчке , америка ће да вас брани…

    Боже☦️спаси нас од НАТО зла

  2. Не разумем Кулебу и Клауса?И шта да је Руски дрон?Шта ћете ви радити?Руси бране свет од зла са запада,а ви сте подвили реп и “лајете на звезде”,а сутра ће вас поново Руси хранити.

  3. Па из твоју земље хер клаус су полетили авиони и ракете према Србији.

  4. Otkud pa sad taj “ako se pokaže”, pa dosad je bilo dosta, da kažete, da je najverovatnije, od nikog drugog ne mpže biti, a Rusi jih imaju!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here