EPA/Hayoung Jeon
Kristijan Šmit

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da otcepljenje Srpske nije plan njenog rukovodstva, ali je istakao da sada ima 10 do 15 zemalja koje su iskazale spremnost da to podrže, a među njima su i članice Evropske unje, ali i druge zemlje sveta.

Na pitanje da li je među tim zemljama i Rusija, Dodik je rekao da je Ruska Federacija sada zauzeta nekim svojim problemima i pitanjima, ali da će je pitati.

“Rusija poštuje teritorijalni integritet BiH i to je zvanična politika s kojom se mi sauočavamo. A kako će se Rusija ponašati u trenutku novog činjeničnog stanja, to tek treba da vidimo”, rekao je Dodik.

On je ponovio da će Srpska proglasiti nezavisnost ako Kristijan Šmit nametne zakon o imovini, jer bi to bilo potpuno rušenje Republike Srpske.

“Istog trenutka ćemo zakazati sednicu Narodne skupštine i proglasiti nezavisnost Republike Srpske. Šta drugo da radimo? Samo potvrđujem opredeljenje političkog i državnog rukovodstva i naroda Republike Srpske da ako se dirne u imovinu, onda je Republika besmislena, nema njenog postojanja. Mi je moramo braniti i donećemo takvu odluku”, rekao je Dodik.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here