EPA/Valdrin Xhemaj
Donika Gervala

Kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala Švarc rekla je da se Srbija protivi sporazumu koji je predložila Evropska unija i da zahteva samo osnivanje Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu.

Gervala ističe da će se, ako se to desi, Zajednica pretvoriti u trojanskog konja za Kosovo, kao što se desilo sa Republikom Srpskom u Bosni i Hercegovini.

– Ako Srbija bude u stanju da prihvati paket u celini, održaćemo dato obećanje. Nacrt koji su nam predstavili naši partneri ima smisla samo ako Srbija prizna Kosovo, inače je Zajednica trojanski konj kao Republika Srpska u Bosni – kazala je.

Navodi da će ostati pri svojoj datoj reči, ali su spremni da sprovedu ceo paket ako Srbija “preuzme svoje obaveze”.

21 COMMENTS

  1. Pa vu niste obavesteni srbija ce da oslobodi kosovo izbice do tirane samo vam to niko nije rekao e toti je

  2. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

  3. Vidi ti nje , gospodja se drznula da diktira uslove Srbiji pa kao prvo moras znati da je Kosovo deo Srbije jos uvek za nas Srbe a i mnoge druge zemlje sveta , kao drugo moras znati da je jos 2013 god.u Briselu potpisan dogovor o osnivanju ZSO a vi to jos niste ispunili a malo sutra ce neko od Srba priznati nezavisnost Kosova

  4. Косово и Метохија су Србија,и то није земаљска ствар него много виша коју нажалост многи ограничени не разуму?

  5. Ako Ameri, ili ako je bliže,Englezi, hoće albancima da naprave novu državu ,neka ih nasele kod sebe a ne zato što su ,,jaki,, da to rade na račun drugih.Živela Srbija.

  6. Р1244УН ЈЕ ЈАСНА
    КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА🇷🇸
    ВОЈСКА СРБИЈЕ МОРА ПО ОВОЈ РЕЗОЛУЦИЈИ ДА СЕ ВРАТИ НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ 🇷🇸☦️🇷🇸
    ПРЕГОВОРИ СЕ ВРАЋАЈУ У УН
    ГДЕ ЈЕ РЕЗОЛУЦИЈА И НАПИСАНА
    АКО МОЖЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДА СЕ ОДВОЈИ ОД СРБИЈЕ🇷🇸
    МОЖЕ И РЕПУБЛИКА СРБСКА ОД БИХ
    ЊИМА ЊИХОВО
    НАМА НАШЕ 🇷🇸
    МИРНА БОСНА

  7. Pa potpisali ste Briselski sporazum pre 12 godina u kome stoji da čete formirati ZSO. Ne vidim gde je problem? Ako nećete da formirate ZSO šta dalje očekujete? Neće Amerikanci uvek biti na Kosovu. Šta ćete kada odu?

    • Pre da Ameri odu sa nase drzave verovatno ce vas useliti u vas kraj u karpatima nema te zso ovde je Dardanija deo Albanije do reke Toplice Crvena jabuka kod Nisa !

  8. Turci su na ovim prostorima bili 5 vekova pa su se vratili tamo gde ima je mesto.Samo polako,na kraju svako dobije ono sto zasluzuje a isto ce i dobiti vestacka tvorevina tz Kosovo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here