EPA-EFE
Donald Tramp

Sjedinjene Američke Države bi trebalo da prestanu da pružaju pomoć Ukrajini osim ako Evropa ne počne da doprinosi jednako, poručio je republikanski kandidat za predsednika Donald Tramp.

On je rekao da se neće obavezati na pružanje odbrambene pomoći Ukrajini ako pobedi na izborima 2024. i da je njegov uticaj na republikansku stranku doprineo šestomesečnom zastoju pomoći od 61 milijarde dolara.

– Ako Evropa neće da plati, zašto bismo mi plaćali? Oni su mnogo više pogođeni. Mi imamo okean između nas. Oni ne – rekao je Tramp u intervjuu za Tajm.

Na pitanje zašto nije pozvao na oslobađanje reportera Volstrit džornala Evana Gerškoviča, koji je zatvoren u Moskvi, Tramp je odgovorio da ”ima druge stvari kojima se bavi”, ali da bi on kao predsednik izdejstvovao oslobađanje Gerškoviča.

Tramp je takođe odbio da kaže da li bi pomogao Tajvanu u slučaju invazije Kine, ali je rekao da Peking mora da ”shvati da se takve stvari ne postužu lako”.

Predsednik Vladimir Zelenski izjavio je prošle nedelje da se Ukrajina nada da će nastaviti saradnju sa Vašingtonom bez obzira na ishod američkih predsedničkih izbora u novembru.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

  2. Srbija je tamo gdje joj je mjesto:u Srbiji, à ne u zagreljaju krvnika koji ju je bombardirao
    Najgorim i trajnim smrtonosnim zagadjenjem osiromasenim uranijumom. S takvim nema
    Bratstva ni zajednickog zivota. Oni, koji poput Makija zelje svim srcem da im se pridruze,
    Neka otidju sto prije i po traze srecu u krvnickom Zagrljaju. Sretan put
    un

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here