EPA/Koca Sulejmanović
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić izavio je da veruje da bi, ako bi sadašnji predsednik SAD Donald Tramp dobio drugi mandat, pozicija Srbije bila nešto lakša.

– Ne verujem u velike promene američke politike, ali verujem u male promene u američkoj politici, što bi za Srbiju bilo od ogromnog značaja – rekao je Vučić u intervjuu za današnji Kurir.

On je dodao da ne može da govori o detaljima jer bi poziciju Srbije učinio lošijom i jer bih američke partnere doveo u nezavidan položaj.

3 COMMENTS

  1. Misljenja sam da ovaj covek vise nezna ni sta radi ni sta govori . Zar nije on davao podrsku Klintonovima zar mu savetnik nije bio Toni Bler i njemu slicni. Sada podrska Trampu ?????????

  2. Napokon priznaješ, makar ovako indirektno, da ne postoji međunarodno pravo već “sila”.
    Znači rešenje je onakvo kakvo “okupatori” žele.
    A ti si samozvani pregovarač koji je sam sebi dao ovlašćenje da se baviš rasprodajom moje i imovine našeg naroda. Znači ti si pregovarač koji aminuje, rezultat pregovora će biti onakav kakav “belosvetski ološ” sakriven iza Američke zastave želi! Ma bravo predsedniče.
    Zašto tebe briga kao predsednika Srbije, ko je pregovarač. Ti valjda imaš svoj stav! Da li je Kosovo i Metohija Američka država ili Srpska pokrajina? Okupacija!

  3. Elem, jako bitno ko će da pobedi na predsedničkim izborima u SAD. Šta je to Tramp do sada dobro napravio za Srbiju. Koje ispiranje mozga, zamajavanje i pokušaj kolektivne hipnoze naroda, non-stop. Dosta više. Režimski stručnjak iz Instituta za evropske studije, izvesni gosn Zečević, pre neki dan, kada je postalo jasno da Srbija za prvih 6 meseci ove godine neće otvoriti niti jedno poglavlje, a u poslednjih 18 meseci samo 2 su otvorena, on ispire mozak narodu kao da je bitno šta su trenutno Nermačka i Francuska, kobajagi, zamenile uloge, Nemača sada koči, a Francuska kao više ne. Ni reči da je 7 zemalja, kao nikada pre, blokiralo otvaranje novih poglavlja sa Srbijom. Kada bi se trenutno promenile okolnosti za Srbiju i dunuli neki bolji vetrovi, bilo bi fantastično da se do 2026. otvore sva poglavlja i zatvori 1/3. Nije nemoguće, kako stvari stoje, da nam i Crna Gora 2030.-2032. bude trebala ratifikovati sporazum o ulasku u EU. To je realna mogućnost, o kojoj naši političari neće ni da čuju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here