EPA/ NEIL HALL
Al Paćino

Prvi put u svojoj više od pet decenija dugoj glumačkoj karijeri slavni američki glumac Al Paćino okušao se u TV seriji koja će u petak početi da se prikazuje na Amazon prajm video-programu.

Radnja serije ‘Hunters’ smeštena je u Njujork 1977. godine. Priča prati Mejera Ofermana (Al Paćino), vođu grupe lovaca na naciste koji je preživeo Holokaust. On otkriva da u SAD u tajnosti žive stotine visokih nacističkih oficira koji planiraju da uspostave Četvrti rajh. Zadatak ‘lovaca’ je da ih ‘izvuku’ iz njihovih skloništa i privedu pravdi.

Serija je nadahnuta istinitom pričom i posvećena je pokojnoj baki tvorca serije Dejvida Vajla, koja je preživela Holokaust.

– Nikada do sada nisam snimao seriju od deset epizoda. Dakle, to je nešto poput dvanaestosatnog filma – rekao je za Rojters Paćino, koji u aprilu navršava 80 godina.

– Usput, ovo je luda priča… Ludi horor, stvarno zastrašujuća… Jednako teška i puna dubokih emocija – rekao je Paćino, koji je na ovogodišnjoj dodeli Oskara nominovan za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu “Irac”.

Reditelj serije Dejvid Vajl želeo je da ispriča priču svoje bake, njeno iskustvo iz rata o kojima mu je govorila dok je bio dete.

– Ovo je svojevrsno ‘ljubavno pismo’ mojoj baki – kazao je.

“Želeo sam da prenesem njenu priču sledećoj generaciji i podučim ljude o Holokaustu kako bismo sprečili da se tako nešto ikada više ponovi.”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here