EPA-EFE/Antonio Bat

Na redovnoj godišnjoj sednici Skupštine Dinama iz Zagreba prezentovani su sportski rezultati u 2021. godini, a na dnevnom redu jedna od tema bila je i izgradnja novog stadiona koji je sada primarna briga za sve u klubu, prenosi 24sata.hr.

– Ideja za novi stadion prihvaćena je od strane grada. Ako čekamo skrštenih ruku, Dinamo uskoro neće moći da igra na Maksimiru. Ako klub nema adekvatan stadion, morat će prestati da igra. Mi ne odustajemo od naših ciljeva već smo išli sami pripremiti plan prema kojem bismo samostalno realizovali ideju – rekao je predsednik kluba Mirko Barišić pa dodao:

– Mislim da mi imamo snage za to, čekamo da grad da zeleno svetlo. Dinamo je jedan od retkih klubova, osim Rijeke, koji bi vlastitim sredstvima napravio svoj stadion. Očekujemo sastanak s predstavnicima grada do kraja godine. Trebamo da rešimo i pitanje nove lokacije na kojoj bi Dinamo igrao za to vreme izgradnje novog stadiona te da se omogući za to vreme trening kamp za Dinamovu školu. Bez grada to ne možemo da napravimo. Za 3-4 godine imali bismo krasan i savremeni stadion koji bi omogućio da je Dinamo s pravom u vrhu evropskog fudbala – naveo je Barišić.

Zagrepčani su uspeli da se plasiraju u nokaut fazu Lige Evrope gde će ukrstiti koplja sa Seviljom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here