EPA/Valdrin Xhemaj
Srpski policajac u Bujanovcu

Politički savetnik kosovske predsednice Vjose Osmani, Artan Murati, saopštio je danas da je kosovska vlada nedavno usvojila koncept dokument kojim se omogućava građanima Preševa, Medveđe i Bujanovca, koji su u poslednjih pet godina boravili na Kosovu, da dobiju državljanstvo.

Murati je na Fejsbuku napisao da je ovaj koncept dokument odobren 29. decembra.

“Veoma sam srećan što su u ovaj konceptualni dokument, iz kojeg će proizaći novi Zakon o državljanstvu, uneti komentari i predlog kabineta predsednika, koji će omogućiti da se Albancima iz Medveđe, Preševa i Bujanovca obezbedi državljanstvo Republike Kosovo. Tačnije, svi građani iz Preševa, Medveđe i Bujanovca koji su u Republici Kosovo boravili najmanje pet godina od 12.06.1999. do 31.12.2021”, pojasnio je Murati.

Prema njegovim rečima, sledeći korak je izrada zakona i usvajanje u Skupštini.

“Albanci iz doline nikada neće biti ignorisani. Institucionalna koordinacija je na najvišem nivou i to će doneti pozitivne rezultate. Sledeći korak je izrada zakona i usvajanje u Skupštini. Čini se da je ovo dobra godina u tom pravcu”, zaključio je Murati.

6 COMMENTS

  1. Narod i zemlju, bez izuzetka, vode potomci onih koji su ziveli za “bratstvo jedinstvo”i opovrgavali Naciju. Nije zluradost, ali preci su bili toliko glupi i naivni, nisu znali da sve rade protiv svojih potomaka. Kad ce stradalnici to shvatiti postideti se predaka? Preci su proterivali svakoga ko nije bio njihovog misljenja – nazivali su takve drzavnim neprijateljima. Samo su oni bili u pravu i sve znali. Njihova razmazena deca su postajali direktori sa tek osusenim diplomama ili su postavljana na rukovodeca mesta sa bratovom diplomom. Pljackali su narod gde su stigli. Vremena se menjaju. Ima Boga.

  2. Vucicu zovi pod hitno Putina neka posalje
    50.000 Vojnika u Srbiju da stacionira Vojsku u Kursumliju i zajedno sa Srbskom Vojskom da se ulegne na Kosovo i da se svi okupatori isteraju napolje.Vucicu zapamti ovo dobro ako ovako ne uradis bice ti Kosovo jos 100.god okupirano a i Srbija.

  3. Da bi jedan narod dobio dvojno drzavljanstvo moraju dve drzave da potpisu sporazum o tome. Pitanje je STA SMO POTPISALI I SA KIME???

  4. Одлично, сваког ко то уради избрисати из списка наших држављана. За све постоји решење.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here