Albanci provocirali, Srbi privedeni

0

Nova provokacija na Kosovu: Gračanica (Foto: Ilustracija)
 

Ovaj incident, koji samo zahvaljujući pravovremenoj intervenciji policije i reagovanju nadležnih nije prerastao u veće nemire, dogodio se oko 20.00 časova, prenose mediji.

 

Kosovska policija je u stanicu policije uvela Albance od kojih je jedan lakše povređen i privela dvojicu Srba, maloletnog S.M (16) i Aleksandra Maksimovića (27).

 

Otac maloletnog S.M. negirao je da je njegov sin učestvovao u bilo kakvoj tuči i optužio kosovsku policiju da je za incident morala nekoga da uhapsi i da nekome pripiše krivicu.

 

Ubrzo nakon incidenta, veći broj meštana okupio se ispred stanice policije ne dozvoljavajući da privedena lica budu prebačena za Prištinu.

 

Zahvaljujući brzom reagovanju opštinskih čelnika, privedeni Srbi su nakon informativnog razgovora, oko 22.00 časa, pušteni kućama.

 

Komandir stanice policije u Gračanici Bratislav Trajković rekao je da je saslušanje privedenih obavljeno u prisustvu opštinskog javnog tužioca.

 

"Naknadno će biti donesena odluka da li će protiv dvojice Srba biti pokrenut sudski postupak", rekao je Trajković.

 

Šestorica Albanaca koji su, navodno, peške krenuli u Brisel u znak podrške pregovorima o viznoj liberalizaciji za Kosovo, policijskim vozilom su prebačeni za Prištinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here