EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu smatra da bi nakon izbora Dritana Abazovića na čelo crnogorske vlade kosovska diplomatija trebalo da iskoristi tu priliku da lobira u međunarodnim organizacijama za članstva Kosova, prenosi Kljan Kosova.

– Od svih albanskih političara svuda na Balkanu, Abazović je napravio bravurozan politički potez. Kurti je možda ljubomoran na Abazovića. Videli smo koliko je uvreda Abazović doživeo kada je ušao u prethodnu koaliciju, a verujem da će sada ti isti ljudi izaći i govoriti drugačije – rekao je Spahiu komentarišući izbor Abazovića za premijera Crne Gore.

Spahiu je naveo i da je za žaljenje što Vlada Kosova i Vlada Crne Gore do sada nisu održale nijedan zajednički sastanak.

“Istorijski trenutak za Albance”

Lider Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići rekao je da je izbor Dritana Abazovića za novog premijera Crne Gore istorijski trenutak za sve Albance i da je njegov izbor dobra vest za Crnu Goru, Kosovo ali i ceo region.

Krasnići je na Fejsbuku napisao da izbor Abazovića na mesto premijera pokazuje koliko su Albanci pouzdani partneri sa EU i SAD.

– Ovo je još jedan istorijski trenutak za sve Albance, koji se danas, više nego ikad, pokazuju kao najpouzdaniji i vodeći partneri SAD i EU na putu evropskih i evroatlantskih integracija – napisao je on.

Krasnići kaže da je izbor Abazovića za premijera odlična vest jer se on pokazao kao promoter demokratskih i zapadnih vrednosti.

– Izbor Dritana Abazovića za premijera, kao mladog političara koji se pokazao kao radnik i promoter demokratskih i zapadnih vrednosti, dobra je vest za Crnu Goru, građane Kosova, ali i za ceo region – napisao je Krasnići.

Vjosa Osmani čestitala Dritanu

Kosovska predsednica Vjosa Osmani čestitala je Dritanu Abazoviću izbor za premijera Crne Gore.

Ona je na svom Tviteru izrazila uverenje da će Crna Gora pod njegovim vođstvom ostati čvrsto na evropskom putu.

“Zajedno ćemo jačati naše partnerstvo i zajedno raditi na mirnom, prosperitetnom i bezbednom Zapadnom Balkanu”, napisala je Osmani.

3 COMMENTS

  1. I sad bih voleo da znam zasto Srbi i dalje idu u Crnu Goru na odmor? Zar nije bilo dovoljno sto su priznali Kosovo? Ili sto su napalm nase svetinje? Usli u NATO? Pa kakva su to braca? No, to su neprijatelji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here