commons.wikimedia/Vlada Republike Hrvatske

Albanska poslanica u hrvatskom parlamentu Ermina Lekaj Prljaskaj poručila je, povodom predstojećih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, da bi albanska zajednica trebalo i dalje da bude zastupljena u Saboru i izrazila uverenje da će ponovo osvojiti poslanički mandat.

Lekaj Prljaskaj je za Juronjuz Albanija navela da su u trci za poslaničko mesto, ispred manjina u Hrvatskoj još dva bošnjačka predstavnika koji imaju jak “lobi” s obzirom na to da je njihova zajednica brojnija od albanske.

– Trenutno je sve u redu, dobro radimo na terenu. Razgovaram sa sunarodnicima i poručujem im da se albanska zajednica, koja živi u Hrvatskoj, ne usuđuje da izgubi mesto poslanika u parlamentu. Znamo da se radi o pet manjina, među kojima su i Bošnjaci koji su brojniji od Albanaca, ali mislim da mi, Albanci, zaslužujemo da zadržimo svoju poziciju. Sa ovom pozicijom smo ostvarili mnoge koristi kao zajednica, ali ne samo mi kao zajednica već i naše zemlje kao što su Kosovo i Albanija – poručila je ona.

Podsetila je da je manjine do 2015. godine u hrvatskom parlamentu zastupao predstavnik Bošnjaka, koji, kako kaže, ništa konstruktivno nije uradio ni za svoju, a ni za druge manjinske zajednice.

– Poslanica sam od 2015. godine, nakon što sam tri puta uzastopno birana. Rezultati se vide dovoljno ne samo za albansku zajednicu već i za druge zajednice – dodala je Lekaj Prljaskaj.

1 COMMENT

  1. Znaci uHrvatkoj Albanci imaju Jedan u Parlament,a u Srbiju gde ima 4 i vise ,samo jedan u Parlament.
    To je Democratija!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here