EPA/Koca Sulejmanovic
Foto: Ilustracija

Kosovskom Albancu Neziru Mehmetaju, koji je uhapšen od strane MUP-a Srbije u petak na prelazu Merdare, određen je pritvor od mesec dana.

Informaciju je objavio član porodice Valon Mehmetaj, koji je apelovao na nadležne institucije da ovaj slučaj shvate ozbiljno kako bi Nezir Mehmetaj mogao da bude što pre pušten iz pritvora.

Reagovao je i ministar spoljnih poslova Kosova, Bedžet Pacoli koji je osudio odluku srpskog suda o zadržavanju u pritvoru Mehmetaja, ocenjujući da se radi o politički motivisanim optužbama.

– Srbija više ne može ometati slobodno kretanje ljudi i mora prestati sa progonom i političkim hapšenjem građana Kosova -poručio je Pacoli.

Pacoli je naveo da je zatražio od najviših evropskih zvaničnika Žozepa Borela i Angeline Ajnhorst da intervenišu i obezbede slobodu kretanja.

Kosovski Albanac Nezir Mehmetaj uhapšen je na prelazu Merdare po poternici srpskog pravosuđa zbog ratnih zločina. Kosovski mediji su preneli su ranije da je Mehmetaj iz sela Rudnica kod Kline, ali da već 25 godina živi u Švajcarskoj.

3 COMMENTS

  1. Oni hapse Srbe bez dokaza i nikom nista. Zabranite im prolaz kroz Srbiju pa neka idu preko Crne Gore i albanije u evropu.

  2. Sad se setio slobodno kretanje i briselski sporazum, imali nesto i o taksama u tom sporazumu pacoli? Srbijo samo hapsi….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here