Printscreen
Albanska vojska (Foto: Arhiva)

Ministar odbrane Albanije Niko Peleši najavio je jačanje vojske. On je izjavio da se Albanija ne suočava sa konkretnom opasnošću, ali da sukobi na severu Kosova utiču na to da se mere pojačaju.

Otvoreni ratovi u svetu i napeta situacija u regionu Balkana, za Pelešija uvek treba da budu alarm za Albaniju. Govoreći iz Skadra, on je rekao da je Albanija sigurna zemlja kao država članica NATO, ali da je i dalje neophodno da oružane snage budu budne i spremne.

– U važnom smo trenutku jer je sigurnost prioritet zbog sukoba koji se šire svetom. Nalazimo se u krhkom regionu, odnosno u regionu Zapadnog Balkana. Sreća je što smo članica NATO, ali i dalje uspavani sukobi našeg delikatnog regiona vezani su za bezbednosnu situaciju u svetu. Pripremamo se za najgore i nadamo se najboljem – rekao je Peleši.

– Pratili ste dešavanja, nema tajne, na Balkanu postoje dva žarišta: sever Kosova i Bosna i Hercegovina zbog rukovodstva Republike Srpske. Pratili ste najnovija dešavanja, nažalost, u terorističkom napadu na severu Kosova stradao je pripadnik kosovske policije – naveo je on.

Peleši je dodao i da je jedan od ciljeva da se poveća interesovanje mladih da postanu deo albanske vojske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here