EPA/Milton Dibra
Drač

Sudeći po trenutnom raspoloženju, najvise građana Pomoravlja letovaće ove godine u Albaniji.

Ta zemlja ima čisto more, lepe plaže, jeftina je, a što je važno, za razliku od Grčke, u koju se najviše išlo, za građane Srbije nije potreban negativan PCR, kao ni bilo koji drugi test, a ni potvrda o vakcinaciji.

– Prošle godine, prvi put, na nagovor prijatelja, bio sam sa porodicom na letovanju u Albaniji, prokrstario obalom, bio u Ksamili, Sarandi, Valoni, Draču i još nekim manje poznatim mestima. Svuda mi je bilo lepo, a domaće stanovništvo ljubazno, a na automobilu sam imao registraciju Srbije – rekao je Ivan Dimitrijević iz Jagodine.

Čuo sam, da ove godine, zahvaljujući “Mini Šengenu” ne treba ni pasoš, može samo sa ličnom kartom, dodao je on.

Dimitrijević ocenjuje da su “Srbi pomalo zasićeni Grčke, znaju sve o njoj, čini mi se više nego o Srbiji i traže nešto novo”.

I Turska je za stanovnike ovog dela Srbije, sve interesantnija, a ove godine je i “fleksibilnija”, kada je u pitanju koronavirus. Traži se sertifikat o vakcinaciji, ali se priznaje elektronska validacija, odnosno ulazak uz posedovanje sertifikata o vakcinaciji, ističu oni.

Turci imaju dobre hotele, dobro rade, mnogi od njih su u Nemačkoj i naučili su se poslovnosti, dodaju.

Ono što će uticati ovog leta na odlazak u Grčku je i obavezan PCR test koji košta 80 evra.

Interesovanja ima i za letovanje u Crnoj Gori, a spominju se Herceg Novi, Petrovac i Budva.

7 COMMENTS

  1. Eto, a toliko se njih busa kako u Albaniju nikad ne bi otišli, iz principa. Sve sam patriota kad je Albanija u pitanju, a ostale države koje su nas toliko puta satrle, to nema veze. Bar polovina takvih bi se sutra preselila u Nemačku, ali u Albaniju – ni na letovanje, ni mrtvi!
    E vala ja hoću. Saranda mi je zapala za oko, deluje mi k’o raj na zemlji. Zato nameravam da u avgustu iznajmim neki auto kod unirent.a pa da krenem sa porodicom tamo.
    Kažu da je fenomenalno, čisto, sređeno, ljudi ljubazni… A šta nam više treba? Pritom, ne traže ni pasoš, ni PCR test i još koješta.
    Albanija rules!

    • Saranda je zaista raj za oči ali i za dobar provod. Tu je, nešto južnije i Ksamil, sa odličnim plažama. Ima nekoliko odličnih plaža od Sarande do Ksamila. Ja od 2018. letujem u Sarandi.

    • Strašno. Kako mi slabo zaboravljamo. Braćo Srbi, ta država nam nikada nije bila prijatelj i vreme je da počnemo da razmišljamo na kolektivnom nivou, ne individualnom. Uostalom, laž je da su tamo Srbi dobrodošli.

  2. I mene interesuje. Ono što mi nejasno je ako se ulazi u Albaniju sa LK kako ulazi dete? Jel sa izvodom mkr (popularno nazvanim krštenica)?

  3. Ja sam bio u Sarandi od 4-7.6. Sve pohvale,ljubazni,cene kao u Bgd,bukvalno.Apartan 100m od plaze 30e za dvoje dan,fenomenalan…Slobodno idite u Albaniju ja nisam imao ni jedan problem…

  4. Strašno. Kako mi slabo zaboravljamo. Braćo Srbi, ta država nam nikada nije bila prijatelj i vreme je da počnemo da razmišljamo na kolektivnom nivou, ne individualnom. Uostalom, laž je da su tamo Srbi dobrodošli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here