Promo
Aleksandar Gajović otvorio Festival filmskih scenarija

„Kao veliki poštovalac kulture i umetnosti, istorije i tradicije, želim prvo da iskažem divljenje Vrnjačkoj Banji i organizatorima ove filmske manifestacije, koji decenijama istrajavaju u nameri da nas kao dobri domaćini ovde okupe, kako bismo zajednički podelili čari sedme umetnosti“, kazao je Aleksandar Gajović, državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja na otvaranju 43. Festivala filmskog scenarija sinoć u Vrnjačkoj Banji.

Gajović je naglasio da filmska manifestacija koja predstavlja jedno od najvažnijih letnjih kulturnih dešavanja u Srbiji svake godine pomera granice i izrazio uverenje da će se to i ove godine potvrditi.

Skrećući pažnju na to da Ministarstvo kulture i informisanja prepoznaje vrednost festivala scenarija u kraljici banjskog turizma u srcu Srbije, on je istakao da će ono nastaviti da daje podršku manifestaciji jer bez scenarija ne bi bilo filma čija je afirmacija jedan od kulturnih prioriteta Ministarstva.

Na otvaranju je odata pošta doajenu scenarija i režije Gordanu Mihiću.

„Ostali smo bez još jednog izuzetnog srpskog i jugoslovenskog scenariste, i to baš u nedelji kada započinje 43. festival Filmskog scenarija, na kojem je on čak četiri puta osvajao prvu nagradu za svoj rad i tako ostavio neizbrisiv kreativni trag u našoj savremenoj kulturi. Njegova dela nedostižnog kvaliteta obeležila su jednu epohu na filmu i televiziji, ali i naše živote“, rekao je Gajović izražavajući posebno saučešće porodici Mihić.

Državni sekretar je laureatima festivala unapred čestitao na nagradama i priznanjima.

Tokom festivala nadmetaće se četrnaest filmskih ostvarenja koji će biti prikazivani na Letnjoj pozornici.

Postfestivalski program Preko plota predstaviće 18. i 19. avgusta između ostalih i rusko-srpski film “Balkanska međa“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime