M. Karović
Virtuoz na harmonici: Aleksandar Sofronijević

Harmonikaš Aleksandar Aca Sofronijević vredno je radio i trudio se kako bi postigao uspeh na polju muzike, a težak početak nikada nije krio.

Kako je jednom prilikom ispričao, tokom devedesetih godina, njegova porodica i on pozamljivali su novac kako bi se on pojavio na nekom takmičenju, a tih dana se sada rado seća.

– Bilo je jako teško. Moji roditelji su sve za mene odvajali, da se ti časovi plate da idem na takmičenje. Sećam se te 1993. godine kada sam osvojio tu Prvu harmoniku Srbije još u petlićima, tata je pozamio novac za gorivo, tada se gorivo izvlačilo na crevo… Odemo tamo u hotel, a mama zaledila limunadu za ceo dan, napravila sendviče. Nema u hotelu da se ruča… Ja sam još kao mali znao da poštujem tu neku muku i ulaganje porodice u sebe, ali sam takođe znao da je moj zadatak da vežbam, da slušam mog profesora, da se bavim harmonikom na taj način. Da iskoristim to vreme što oni plaćaju za mene, a ne samo da dođem da se kaže da sam bio. Uvek sam se trudio. I onda je taj trud malo po malo uspeo da se naplati – pričao je harmonikaš.

Danas je Sofronijević jedan od najpopularnijih muzičara, a nakon što se o njegovom privatnom životu spekulisalo, po fotografijama na društvenim mrežama otkriveno je da uživa u vezi sa voditeljkom “Granda” Sanjom Ćulibrk.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here