MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Trener Fruti ekstra Bursaspora Dušan Alimpijević bio je oduševljen posle plasmana njegovog tima u finale Evrokupa.

Posle pobeda nad Partizanom i Cedevita Olimpijom, pala je i Andora sa 85:68.

– Neverovatno! Ovo je neverovatno! Bajka za grad Bursu, za Fruti ekstra Bursaspor i za nas lično – bio je oduševljen Alimpijević i potom je analizirao utakmicu:

– Kao što sam i rekao uoči utakmice, biće važno to kako se budemo odnosili prema njima u odbrani i da li ćemo biti dovoljno zreli da shvatimo da moramo da budemo čvrsti i agresivni na svakoj lopti. Ovo je tim koji mora da ostavi igrački ego po strani i da deli loptu, što smo mi i radili. Na poluvremenu sam rekao: ‘U redu, promašili smo neke otvorene šuteve, ne budite nervozni u vezi sa time, ući će’. Najvažnije je da nam je odbrana bila dobra, ona nas je održala i dovela do finala.

Srpski stručnjak nastavio je sa pohvalama na račun svojih igrača.

– Ovo je neverovatna grupa ljudi koja od prve do poslednje sekunde zna šta moramo da radimo, kakav nam je plan i kako treba da napadamo i da se branimo. Divno je biti trener Fruti ekstra Bursaspora cele sezone. Zahvalan sam što sam trener ovim ljudima – kaže Alimpijević i dodaje:

– Dobili smo tri gostovanja pred punim halama – u Beogradu, Ljubljani i sad u Andori – to znači da smo bili koncentrisani i dobro pripremljeni. Završiću ovim: Fruti ekstra Bursaspor je u finalu. Naša bajka i dalje traje.

Za titulu i plasman u Evroligu, tim 36-godišnjeg Alimpijevića boriće se sa boljim iz okršaja Valensije i Virtusa

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here