EPA-EFE
Karlos Alkaras

Španski teniser Karlos Alkaras je u razgovoru za “Marku” priznao da su ga neki porazi baš pogodili, a dotakao se i rasprave o najboljem igraču ikada.

Jedan od neuspeha posle kojeg je čak i zaplakao bio je onaj u polufinalu Završnog mastersa u Torinu, kada je bolji bio Novak Đoković.

Alkaras je dao intervju za špansku “Marku”, dan pre nego što je predao meč Tijagu Monteiru na startu Rio de Žaneira.

“Mislim da nisam daleko, ali moram još da radim kako bih dostigao nivo koji sam pokazao u više navrata, kako u tenisu, tako i u samopouzdanju, znanju da se snađem u određenim situacijama”, rekao je Alkaras.

Nadal je nedavno kazao da je Đoković najbolji u istoriji, gledajući statistiku. Alkaras je saglasan, ali dodaje da nije baš sve u tome.

“Svako ima svoje viđenje stvari. Za neke je Đoković najbolji, za druge Rafa, za treće Federer. Rafa je rekao da je Đoković najbolji po brojkama, tako i ja mislim. Po brojkama, Đoković je najbolji u istoriji, u to nema sumnje. Verujem da je priča o tome ko je najbolji nešto što prevazilazi brojke. Sva trojica su tu i za mene su sva trojica velikani”.

Želja mu je da osvoji mnogo Grend slemova, ali razmišljanje o Novakovih 24 je, ipak, predaleko.

“Imati 24 Grend slem titule je preveliko očekivanje. To je nešto što tražim, ko ne bi želeo to, čak i više, ali to je preveliko razmišljanje”.

Jedan od ciljeva u ovoj sezoni mu je i napad na olimpijsko zlato u Parizu.

“Mari me inspiriše jer je osvojio dva olimpijska zlata. Nadam se da ću i ja to uraditi”.

Alkaras ima istetovirane datume kada je osvojio US open i Vimbldon, a spreman je još da se “šara”.

“Ako osvojim Australijan open, Rolan Garos ili Olimpijske igre. Uradio bih to na drugom zglobu”.

Alkaras je predajom u Rio de Žaneiru izgubio 300 bodova na ATP listi, ali će ostati drugi u poretku i narednog ponedeljka.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here