EPA/Yoan Valat
Karlos Alkaras

Dok elita još vojuje u Parizu, Karlos Alkaras je već stigao u Torino. Čak desetak dana pre početka završnog mastersa. Verovatno i to govori sa koliko ambicija se sprema za debi na takmičenju osmorice veličanstvenih. Međutim, nije to jedina njegova ambicija.

– Voleo bih da oborim rekord u broju nedelja na broju 1 – istakao je u intervjuu za jedan italijanski list kandidaturu za podvig Novaka Đokovića koji je stigao do 397 nedelja. Karlos ima 36.

Kaže da je to moguće.

– Sve može biti nadmašeno. Ne postoje nemoguće stvari u sportu. Pre ili kasnije naići će neko ko će oboriti rekorde. Đoković, Nadal i Federer su mnogo promenili tenis, imati njih za uzore je pozitivno za svakoga. Najteže će biti oboriti Nadalov rekord od 14 titula na Rolan Garosu – ističe Karlos.

Ne krije koliko je oduševljen Novakom.

– Želeo bih da i ja mogu da igram sa 36 godina kao on, da budem fizički spremniji od tenisera koji imaju 24 ili 25 godina. Novak je zaista neverovatan – pohvalio je srpskog asa i dodao da je poraz u kome je najviše naučio baš protiv Đokovića:

– Polufinale Rolan Garosa. Stalno ga imam na umu – podsetio je na grčeve koji su ga od trećeg seta potpuno paralisali.

Na pitanje šta bi više voleo u Torinu, titulu na Mastersu ili kraj godine kao broj 1, zašta ima kakve-takve šanse, ali pod uslovom da Đoković ne zablista do kraja ni u Bersiju, ni u Pala Alpituru, Španac kaže:

– Ako moram da biram, onda masters, ali najviše bih voleo oboje, jer ta dva uspeha idu ruku pod ruku. Ako budem imao dobar rezultat u Torinu, imam šanse za povratak na prvo mesto ATP liste. Prošle godine nisam igrao zbog povrede i zato sada želim veliki uspeh.

Ove godine je osvojio grend slem na kome se najmanje nadao podvigu.

– Trijumf na Vimbldonu je promenio moj život sa sportskog aspekta. Čak i za one koji ništa ne znaju o tenisu, ovaj turnir je najvažniji. Međutim, kao osoba uvek sam isti, jasno mi je kojim putem treba da idem, kakav želim da budem – zaključio je Alkaras.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here