EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas savladao ruskog tenisera Danila Medvedeva sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:3) u polufinalu.

U prvom setu oba tenisera su sigurno servirala, pa nije bilo prostora za brejk lopte sve do osmog gema. U osmom gemu Alkaras koristi prvu brejk šansu i dolazi do vođstva od 5:3. Brejk je potvrdio u narednom gemu i tako osvojio set.

Tokom drugog seta španski teniser je u trećem gemu posle tri vezane brejk lopte oduzeo servis Medvedevu. U nastavku Rus je pokušao da se vrati, svoje servis gemove je dobijao sa nulom ali nije vredelo. U devetom gemu Alkaraz opet vezuje tri brejk šanse i poslednju realizuje za vođstvo od 2:0 u setovima.

Treći set Španac je otvorio sa novim brejkom u drugom gemu, koji je potvrdio u trećem gemu za 3:0. Medvedev se nije predavao, tako da je uspeo da vrati brejk u petom gemu. Ipak Alkaras vezuje u narednom gemu pet brejk šansi i uspeva da opet oduzme servis Rusu. Do kraja meča Medvedev nije uspeo da ugrozi Španca koji je obezbedio plasman u finale.

U finalu Vimbldona Alkarasa čeka najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji je ranije danas eliminisao Janika Sinera sa 3:0 u setovima.

1 COMMENT

  1. Za Medvedeva mu trebalo 109 minuta. Za Noleta äe trbati više jer on za servis treba puno više vremena. I kad vidi da nemašansu, opet će ići u WC da sa sobom priča pred ogledalom. Mali je opasan, Nole samo taktički bolji. Al po mom nema ni najmanje šanse. Na mlađima svijet ostaje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here