EPA/Tolga Akmen
Karlos Alkaras

Prvi teniser sveta Karlos Alkaras kaže da uživa u borbi za mesto broj jedan koju vodi sa Novakom Đokovićem.

Španac na najnovijoj rang listi ima 600 poena više od srpskog asa, koji na američkoj turneji može da ga svrgne sa trona pošto ne brani ništa.

“Volim takve bitke. Sviđa mi se što znam da mogu da izgubim, ali mogu i da se oporavim u isto vreme. Naravno da uživam u borbi protiv jedne od legendi sporta, protiv Novaka. Osećam da sam mu najveći rival. Za mene je to potpuno ludo, pokušavam da uživam u tome”, rekao je Alkaras i dodao:

“Morate da postavljate ciljeve tokom sezone, na svakom turniru. Glavni cilj je da ostanem na vrhu i da, ako izgubim, pokušam što pre da se oporavim. To je nešto što mi pomaže dosta da pružim najbolju igru na velikim turnirima”.

Alkaras je protekle sedmice ispao u četvrtfinalu Toronta od Tomija Pola.

“Nije to bila dobra nedelja za mene, ali ima dosta stvari koje bih mogao da popravim. Ako se vratim godinu unazad, izgubio sam u prvoj rundi Montreala, četvrtfinalu Sinsinatija, a onda sam osvojio US open. Moram da prevaziđem to što se desilo u Torontu i da pokušam da igram sve bolje i bolje”, istakao je Alkaras.

Karlitos je stigao u Sinsinati, za koji kaže da se dosta promenio u odnosu na 2022. godinu.

“Dosta stvari se promenilo od prošle godine. Turnir je porastao, ovo je moj prvi dan ovde. Prvi trening sam imao jutros, uživao sam. Navijači su bili tu, uživali su i oni”, ističe Karlitos.

Alkaras je u prvom kolu slobodan, dok će u drugom igrati sa bolji iz meča Izner – Tompson.

1 COMMENT

  1. Hahahhaha….kakva borba sine!?
    Pa Novaka prvo mesto zanima kao lanjski sneg!
    Njegova dostignuća ne može ostvariti ni deset Alkatraza zajedno!
    Pozdrav za DonJuana na aparatima….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here