Alonso osigurao palčeve na 10 miliona evra

0

Sponzor italijanske ekipe, španska banka Santander saopštila je da je svaki palac bivšeg svetskog šampiona osiguran na po pet miliona evra u okviru javne kampanje životnog osiguranja, kao i u slučaju eventualnih nesreća uoči predstojeće trke za Veliku nagradu Španije, koja će biti održana 9. maja u Barseloni.

"Palčevi Fernanda Alonsa su simbol, uz to su i važni za upravljanje bolidom u F1, jer su znak za pobedu, kao i da je sve u redu", saopštila je španska banka.

Alonso je krajem prošle godine prešao u Ferarija iz Reno, a sa francuskim klubom osvojio je titule u F1 2005. i 2006. godine.

 

Španac se trenutno nalazi na trećem mestu u generalnom plasmanu vozača sa 49 bodova.

 

"Došlo je vreme da se vidi ko može da se bori za titulu, a ko ne. U Evropi će sve izaći na videlo, a vozači i timovi će pokazati ko može najbrže da razvija svoj bolid. Odlična borba tek počinje", istakao je Alonso. 

 

Šumaher dobija novi bolid

 

Povratnik u Formule 1 Nemac Mihael Šumaher dobiće novi bolid pred trku VN Španije na stazi "Katalunja", saopštio je direktor Mercedes GP Ros Braun.

 

Sedmostruki šampion F1 i rekorder po broju pobeda (91), Šumaher, razočarao je sve ljubitelje najbržeg cirkusa na svetu sa osvojenih samo 10 poena na prve četiri trke u novoj sezoni.

 

Nekada neprikosnoven, Šumaher sada na stazi izgleda kao prosečan vozač i dozvoljava da ga pretiču debitanti u ovom takmičenju. Ros smatra da će novi bolid sigurno biti brži i da će to prijati Šumaheru, a prenosi f1srbija.com.

 

"Prethodni bolid je oštećen na nekoliko mesta, popravljali smo ga, ali sada moramo nešto da menjamo. Promenićemo deo kod volana, aerodinamiku i mislimo da će Šumaher biti brži na trkama koje slede po Evropi", rekao je Bron.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here