Amauri može da igra za Italiju

0

"Veoma sam srećan i uzbuđen. Dugo sam čekao na ovo i sada sam ponosan što sam posao državljanin Italije. Ukoliko budem dobio priliku da obučem dres sa nacionalnim grbom, biću najsećniji čovek na svetu", rekao je Amauri.

Dvadesetdevetogodišnji napadač je gotovo čitavu karijeru proveo u Italiji, a nedavno je selektor "azura" Marčelo Lipi rekao da će ga imati u vidu prilikom određivanja tima za Svetski kup u Južnoj Africi, ukoliko na vreme dobije italijanski pasoš.

 

Anćeloti ne preuzima Italiju

 

Menadžer Čelsija Karlo Anćeloti demantovao je da će na kraju sezone da preuzme fudbalsku reprezentaciju Italije.

 

"Da preuzmem nacionalni tim? Ne, ovde mi je lepo. Nadam se da ću ostati u Čelsiju, imamo dobre šanse da osvajamo trofeje. Teško je reći ko je najbolji kandidat za mesto selektora Italije", rekao je Anćeloti.

Amauri nikada nije igrao za nacionalni tim Brazila. Selektor "Karioka" Dunga pozvao ga je prošle godine za prijateljsku utakmicu protiv Italije, ali ga Juventus nije pustio zbog toga što je poziv stigao kasnije nego što to predviđaju pravila Međunarodne fudbalske federacije. Sada ostaje da se vidi da li će ga u nacionalni tim "Azura" pozvati selektor Marćelo Lipi, koji zna da li će ostati na kormilu Italije i nakon Mundijala u Južnoj Africi.

 

Lipi je pre par dana u jednom intervjuu rekao da je predsednik saveta Đankarlo Abete već doneo odluku o selektoru, ali da iz nekog razloga ne želi da je saopšti. Italijanski mediji su na osnovu toga zaključili da on posle prvenstva sveta više neće voditi "azure".
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here