Facebook/Ambasada Slovenije u Beogradu

Slovenačka ambasada u glavnom gradu Ukrajine Kijevu uklonila je slovenačku zastavu koja je visila ispred ambasade zbog sličnosti sa ruskom zastavom, rekao je slovenački diplomata.

Kako kaže član uprave ambasade Boštjan Lejsak, u posetu su im došli predstavnici ukrajinske nacionalne garde, praćeni predstavnicima policije i pitali ga da li može da se privremeno ukloni slovenačka zastava jer je previše slična ruskoj.

Inače, Slovenija je u ponedeljak ponovo otvorila ambasadu u Kijevu, otprilike mesec dana nakon što je 26. februara evakuisala sve svoje diplomate iz Ukrajine po početku sukoba između Rusije i Ukrajine.

Slovenački ambasador u Ukrajini Tomaž Mencin nastavlja sa radom iz poljskog grada Žešov koji se nalazi blizu ukrajinske granice, saopštilo je ranije slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova.

Slovenačka i ruska zastava nose iste boje u istom redosledu – belu, plavu i crvenu s tim da slovenačka zastava nosi grb zemlje koji se sastoji od nekoliko simbola – zvezda, planina, mora i reka.

4 COMMENTS

  1. Suverena zemlja to nikad ne bi uradila. Kakve veze ima sto je slična? Ponižavaju se previše. Mi Srbi to sebi nikad ne bi dozvolili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here