Vesti
Ambasador Srbije Rade Stefanović na prošlogodišnjem festivalu

Trodnevni festival u Bonirigu počeće večeras, održavanjem dva tradicionalna događaja. U Velikoj sali Srpskog centra od 19.00 časova održaće se Gala veče, kojim će zvanično biti označen početak manifestacije, dok će od 20.00 u bašti kluba početi Četničko veče.

Gala večeri će prisustvovati i mnoge uvažene zvanice iz političkog, društvenog i verskog života, kao i diplomatskog kora.

Pored ambasadora Republike Srbije Radeta Stefanovića i delegacije Mitropolije australijsko-novozelandske, koju će predvoditi protojerej-stavrofor Miodrag Perić i arhimandrit Petar, najavljen je i dolazak više političara sa federalnog, državnog i lokalnog nivoa.

Od poslanika u Saveznom parlamentu, svečanom otvaranju će prisustvovati En Stenli (izborna jedinica Veriva) i Daj Li (izborna jedinica Fauler), zatim ministar za multikulturalizam u Vladi Novog Južnog Velsa Stiven Kamper, kao i više poslanika u Parlamentu NSW: Rejčel Merton, Karišma Kalijanda, Dejvid Saliba, Tanja Mihajluk i Nejtan Hagarti.

Među gostima će biti i gradonačelnik Ferfilda Frenk Karbone, kao i njegovi bliski saradnici i opštinski odbornici srpskog porekla u Ferfildu, Mihailo Mijatović i Milovan Karajčić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here