B. Simonović
Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović posetio je u Vladičanskom dvoru u Nikšiću episkopa budimljanskog-nikšićkog Joanikija i nikšićke sveštenike.

Preneo im pozdrave predsednika Srbije i srpskog naroda i izrazio uverenje da će se svi nesporazumi i problemi rešavati mirno, dijalogom i uz puno poštovanje kako domaćih zakona države Crne Gore tako i međunarodnih normi i standarda, navela je Ambasada Srbije u saopštenju.

Vladika Joanikije se, kako se dodaje, srdačno i ljudski zahvalio u ime nikšićkih sveštenika i u svoje lično ime na velikoj brzi, pažnji i ljubavi koju su osetili iz bratske Srbije, prenosi CdM.

Srbiji i srpskom narodu, gde god da je, navodi se, vladika Joanikije šalje Arhijerejski pozdrav i blagoslove svetog oca našeg Vasilija Ostroškoga.

Tokom razgovora vladika je upoznao ambasadora Božovića sa svojim viđenjem svih događaja i zahvalio se preko njega i svim drugim ambasadorima u Crnoj Gori koji su izrazili interesovanje i zabrinutost za protekle događaje.

Sagovornici su zaključili da svi trebaju raditi u duhu mira, ljubavi, međusobnog uvažavanja i poštovanja i dati svoj doprinos bratskim i prijateljskim odnosima Srbije i Crne Gore, navodi se u saopštenju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime