Youtube/USEmbassyVienna
Trevor Traina

Ambasador SAD u Beču Trevor Trejna ističe da je impresioniran brzim i odlučnim merama koje je austrijska vlada preduzela u borbi protiv virusa korona.

Trejna je, u autorskom tekstu u bečkom dnevniku “Kronen cajtung”, čestitao Austrijancima na solidarnosti, koju pokazuju u borbi portiv virusa.

– Srećan sam što sam ovde – poručio je on.

Izrazio je još i uverenje da će tesni bilateralni ekonomski odnosi SAD i Austrije i nakon krize opstati.

– Američka ekonomska politika će doprineti da se osiguraju radna mesta u Austriji. Nijedna druga zemlja sveta, uz izuzetak Nemačke, ne kupuje više austrijskih proizvoda od SAD – kazao je Trejna.

Kada je reč o paketu mera pomoći koji je američki kongres usvojio, američki ambasador je istakao da te mere podržavaju američke potrošače i indirektno će imati posledice po Austrijance.

– Američki potrošači su ti koji Red Bul kupuju u Kanzasu, otvaraju flašu „Veltlinera“ u Menhatnu ili kupuju neki auto u Oregonu, koji je proizveden uz delove iz Austrije. Američki potrošači time osiguravaju radna mesta u Austriji – podvukao je on.

Istovremeno je naglasio da se ne može negirati da će svet osetiti negativne posledice zbog globalnog stajanja.

– Kao i u prošlosti ćemo te teškoće zajednički prebroditi. Ohrabruje što se u vremenima kao što su ova možemo da se oslonimo na prijatelje – zaključio je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here