Tanjug

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je da je za SAD normalizacija odnosa Beograda i Prištine od ključnog značaja.

On je dodao da bi obe strane trebalo da poštuju Vašingtonski sporazum, prenela je sinoć prištinska Gazeta ekspres.

Hovenijer je ocenio da njegov dolazak na poziciju ambasadora pokazuje interesovanja SAD da pomognu Kosovu i Srbiji da postignu sporazum o normalizaciji odnosa.

– Sjedinjene Države veruju da to mora biti sveobuhvatan sporazum. Mislim da su vidljivi znaci da naši evropski partneri čine sve napore u procesu dijaloga koji vodi EU kako bi bio postignu napredak – rekao je ambasador Hovenijer za RTK.

2 COMMENTS

  1. Taj sporazum je od velikog značaja za obe strane na dialogu naravno ako žele da dodžu do sporazuma ako ne onda ide u sistemu status KVO dok ovaj status jako je težak jer zaustavlja Ekonomski razvoj isto tako infrastrukturu zemlje dok nema nepovratne investicije od EU sa Kineskim Kreditima ostavlja se preveliki teret omladini još 70 god da ta nedužna djeca to isplačivaju dok neko drugi se hvali kako ima razvoj pod dugom Kineza zato što več 5 god nema nikakvog napretka u tom dialogu ni konkretne ni na tehničkom nivou nema otvaranja Poglavlja za pristupanje EU razmazivanje očiju i uperivanje prst jedan drugome nije prihvatljiv u budučnosti prakse EU. Zato pamet u glavu da nebudemo kažnjeni još 10 god pa da sviramo Gajde i Gusle.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here