Pixabay

Sastojci:

– 250 g brašna
– 50 g šećera
– pola kašičice soli
– 125 g putera
– jaje
– 2 kašike mleka

Za fil:

– 500 ml mleka
– 500 g bundeve
– 200 g šećera
– 2 jaja

Priprema:

Obložite kalup papirom za pečenje. Pomešajte brašno, so i šećer, dodajte na kockice iseckan hladni puter i izmešajte ovu smesu prstima, dok testo ne bude nalik krupnim mrvicama. Zatim dodajte jaje i mleko i brzo zamesite loptu od testa. Umotajte je u plastičnu foliju i ostavite na pola sata u frižideru.

Iseckajte bundeve za fil na kockice i stavite u veću šerpu, zajedno sa mlekom. Dodajte šećer i začine i stavite da se kuva na laganoj vatri dok bundeva ne omekša (oko 15 minuta) mešajući da ne zagori. Kada bundeva omekša, izmiksajte je štapnim mikserom. Ostavite fil da se ohladi i dodajte mu umućena jaja.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izvadite testo iz frižidera, istanjite ga i obložite kalup. Izbockajte dno viljuškom i stavite sve na deset minuta u zamrzivač. Izvadite testo iz zamrzivača, poklopite ga folijom i pecite deset minuta.

Izvadite pečeno testo i smanjite rernu na 160 stepeni. Sipajte fil i pecite sve zajedno pola sata. Dekorišite iseckanim orašastim plodovima i semenkama bundeve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here