EPA/Stanislav Kozliuk

Novi američki paket pomoći neće pomoći Kijevu da vrati teritorije koje je ruska vojska stavila pod svoju kontrolu, piše britanski list “Ekonomist”.

Kako se ističe, izdvojena pomoć neće biti dovoljna da Ukrajina zauzme teritorije koje su postale ruske 2014. i 2022. godine.

“Iako će novi paket pomoći povećati odbrambenu sposobnost Ukrajine, to nije dovoljno da joj pomogne da vrati deo teritorija koje je izgubila zbog Rusije, što je oko 18 odsto njene teritorije”, piše list.

Takođe se navodi da je “bitka u američkom Kongresu” oko odobravanja pomoći Kijevu znak problema u budućnosti. Da pomoć nije odobrena, Ukrajina bi se suočila sa mogućnošću gubitka novih teritorija, ističe se u članku.

“Iako 61 milijarda dolara održava Ukrajinu na površini, ali to je ne čini bezbednom”, ocenjuje autor članka.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden potpisao je zakon o pomoći Ukrajini i drugim saveznicima. Po njegovim rečima, Kijevu će biti isporučena municija, sistemi PVO, artiljerija, raketni sistemi, oklopna tehnika. Inače, paket vojne pomoći Ukrajini je vredan 61 milijardu dolara.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA UKRAJINA!

  2. Kakav lep paket pomoci—–rakete,bombe,tenkovi,tako lep da ce Ukrainci od the lepote izginuti bar jos 1 Milion.Ostali ako ih bude rmbace da vracaju dug zelenasima bar 100 godina .Eh Sloveni zamucen vam mozak bas dobrano,kad se osvestite shvaticete da djavo lepo prica ali zlo radi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here