EPA/BRANDEN BOURQUE / US MARINE COPR
Američka vojska u Siriji

Američki zvaničnici saopštili su danas da je najmanje 45 američkih vojnika lakše ranjeno u napadima na američke baze u Siriji i Iraku, što je više nego dvostruko u odnosu na podatke koje je Pentagon nedavno objavio, preneo je “En-Bi-Si njuz.

Vojska prati stanje oko dvadesetak vojnika koji su možda pretrpeli povrede mozga tokom napada na američke trupe, za koje se veruje da su izvele grupe povezane sa Iranom, dodali su zvaničnici.

Ministarstvo odbrane prethodno je objavilo da je 21 vojnik zadobio lakše povrede u napadima na američke snage u Al-Tanfu na jugozapadu Sirije i na Al-Asad bazu na zapadu Iraka, krajem prošlog meseca.

Tri člana Kongresa, koji su vojni veterani, poslali su danas pismo u kojem traže objašnjenje od ministra odbrane Lojda Ostina da kaže kako Pentagon čuva vojnike stacionirane u bazama.

“Ministarstvo mora aktivno da radi da smanji rizik i zaštiti naše vojnike u uniformama, da očuva sposobnost i spremnost operativnih baza”, naveli su u pismu kongresmeni Ruben Galjego iz Arizone, Morgan Lutrel iz Teksasa i Bil Džonson iz Ohaja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here