Printscreen

Vojne obuke raznih zemalja NATO, koje se održavaju ovog proleća u Evropi, sprovode se, „faktički“, protiv Rusije, izjavio je za „Njujork tajms“ komandant kopnenih snaga Sjedinjenih Američkih Država u Evropi general Deril Vilijams.

Prema informacijama izdanja, vojne obuke NATO biće najobimnije od Hladnog rata.
Kako je Vilijams istakao, na prethodnim ovakvim obukama, „ime protivnika“ nije navođeno, već je to bio izmišljeni neprijatelj.
„Sada, ove godine, faktički sprovodimo obuke protiv Rusa. Borimo se protiv našeg potencijalnog protivnika“, naglasio je general.
„Njujork tajms“ je objavio da vojnici NATO koji učestvuju na manevrima treba da pokažu kako mogu da izgledaju „prvi momenti modernog sukoba velikih država“.
Kako navodi dnevnik, predstavnici nacionalne bezbednosti takođe prave planove za sprovođenje sajber ratova, uključujući zaštitu interesa SAD i NATO od „mogućeg sajber napada na javnu infrastrukturu“.
„Ako bi NATO i Rusija ušli u rat, američka i saveznička vojska prvo bi pohrlile ka baltičkim zemljama – Estoniji, Litvaniji i Letoniji – istočnom krilu NATO, kako bi pokušale da blokiraju prodor ruske vojske“, tvrdi izdanje.
Prethodno je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila za Sputnjik da manevri NATO u blizini granica Rusije povećavaju rizike od potencijalnih vojnih incidenata.
Za 26. april planiran je početak NATO vežbi u Finskoj, u neposrednoj blizini rusko-finske granice.

3 COMMENTS

  1. Bolesni umovi samo rade sa oruzjem…kako vaspitavati nove generacije kada ovi maloumni starci samo se bave ratovima ?

    • Pa oni tako i vaspitavaju mladje da mrze svakog na koga elita pokaze prstom,a kad si pun mrznje lako te ubace u ratnu masineriju.Sve na kraju zbog mocne industrije koja pravi veliki profit.Posto su demoni po prirodi tudji zivoti im ne vrede ni ko prazna limenka na ulici

  2. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here