EPA
Ben Hodžis

Bivši glavnokomandujući kopnenim snagama SAD u Evropi, američki general Ben Hodžis, ne veruje da će ruski predsednik Vladimir Putin, i pored iznetih pretnji, koristiti nuklearno naoružanje.

– Nuklearni udar Putinu ne bi doneo nikakvu neposrednu vojnu korist – istakao je Hodžis u intervjuu bečkom nedeljniku “Profil”. Prema njegovim rečima, Rusija bi samo pretrpela negativne posledice – od kontraudara do opšte osude.

Hodžis je kazao da bi nuklearni udar učinio nemogućim da se SAD drže dalje od rata u Ukrajini.

– SAD bi morale vojno da reaguju, jer Bela kuća zna da Kina, Iran, Severna Koreja i drugi jasno analiziraju kako se Vašington ponaša. A to neće, najverovatnije, biti nuklearni udar, već konvencionalni kontraudar – smatra on.

On bi, kaže, preporučio delovanje protiv ruske crnomorske flote.

Vezano za delimičnu mobilizaciju, koja je pokrenuta u Rusiji, Hodžis ističe da vojnici plaćaju cenu kada je viša hijerarhija korumpirana, kada nedostaju i ulepšavaju se izveštaji o greškama, kvalitetu i resursima.

– Mogu vam reći šta se trenutno događa. Pojedini ljudi, koji imaju nalog da pronađu 300.000 novih vojnika postaće veoma bogati, jer će mnogi pokušati da se novcem oslobode obaveze. To je stara ruska praksa – smatra američki general.

Što se daljeg toka rata u Ukrajini tiče, kaže da polazi od toga da će Ukrajina do kraja godine uspeti da potisne ruske snage do one linije na kojoj su bile pre 24. februara.

– Sredinom iduće godine će ukrajinski vojnici biti na Krimu – uveren je Hodžis.

8 COMMENTS

  1. Pa ti si jos uvek u nekim americkim snovima, bajden senilan a ti puko? Pa ako je tako sto cekate milosrdni andjeli ajde poletite i pokrenite se…

  2. Које лупетање. Нису могли наћи некога мање кредибилног од бившег генерала да прича о западним жељама, надама, очекивањима.

  3. Teska propaganda. Ameri su kao fol visprogram morala i posteni a rusi korumpirani bez morala.

    Sredinom iduće godine neće postojati Ukrajna. A SAD ce biti msnji od mahovog zrna. Zivela 🇷🇺 i 🇷🇸

  4. Ovaj je van pameti
    To se može samo gledati kao američka pretnja
    Za 20 tak minuta ruski atomski projektili stižu do amerike
    Imaju ih Rusi puno više nego amerikanci
    Za to ne treba visoka škola
    Da se zaključi
    Ovaj treba da se vrati da čisti wc-e
    Za kaznu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here