EPA
Ben Hodžis

“Srbija ima suvereno pravo da kupuje oružje od Kine ili od koga god drugog želi, ali srpska vlast treba širom da otvori oči i mora da odluči kako da izbegne zamenu jedne zavisnosti, od Kremlja, drugom zavisnošću – od Komunističke partije Kine”, izjavio je američki general Frederik Ben Hodžis.

-Očekivao bih da je Ministarstvo odbrane posvetilo dužnu pažnju kad je reč o utvrđivanju interoperabilnosti kineskih u okviru sopstvenih sistema i koncepta odbrane, kao i o održivosti, odnosno o praćenju dugoročnog održavanja, municije, obuke, zamene… – rekao je Hodžis u intervjuu za Radio slobodna Evropa (RSE).

On je izrazio je nadu da će Vlada Srbije učiniti ono što je najbolje za mlade ljude Srbije, kako bi im omogućila najbolje i najperspektivnije sporazume od kojih će imati koristi u budućnosti.

– Poslovanje sa Kinom obično uključuje neke negativne ishode, kao što su transfer ili krađa tehnologija, infuzija kineske radne snage nauštrb zapošljavanja radne snage domaćina, izuzetno nepovoljni sporazumi o otplati kineskih dugova – rekao je američki general.

Hodžis, koji je komandovao kopnenim snagama SAD u Evropi od 2014. do 2017. godine, sada saradnik vašingtonskog nevladinog Centra za analizu evropske politike (CEPA), navodi i da bi Zapad trebalo da se takmiči sa Kinom nudeći bolje uslove.

7 COMMENTS

  1. Pa gde ste vi tu da pomognete…sa povoljnijim kreditima, jeftinijim naoruzanjem, transparentnim odnosom….

  2. Sva zla i nevolje celog sveta zajedno su Bogojavljenska vodica u odnosu na vaše kandže i zlo koje donosite narodima širom sveta. Daće Bog svim tim narodima jednog dana slobodu od vaše Luciferske stege. Kako ste sejali, tako će te i žnjeti. Prethodno je potrebno vašem narodu sloboda od vas samih, njihovih sugradjani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here