Američki lider Donald Tramp mrzi Ukrajinu od prvih dana svog boravka na mestu predsednika SAD, piše „Vašington post“, pozivajući se na aktuelne i bivše službenike Bele kuće.

Kao potencijalni razlog za Trampovu mržnju, neimenovani izvori američkog lista su nazvali sumnju da je Kijev sarađivao sa predizbornim štabom Hilari Klinton. Po mišljenju Trampa, tradašnje rukovodstvo Ukrajine je bilo u dosluhu sa demokratama, kako bi se sprečila njegova pobeda.

„On je jednostavno mrzeo Ukrajinu“, izjavio je bivši saradnik administracije predsednika.

Po njegovim rečima, u maju 2019. godine na jednom od sastanaka sa službenicima Bele kuće Tramp nije prihvatio predlog da se novoj vlasti Ukrajine pruži pomoć, tvrdeći da je Kijev „pokušao da ga uništi“.

Američki lider je naglasio da je Ukrajina „uvek bila deo Rusije“, nije „prava država“ i da je u „potpunosti korumpirana“.

„On je nastavio da govori da ne treba ljutiti Rusiju i kako je Ukrajina loša država“, dodao je bivši službenik administracije predsednika.

Na takav način, kako navodi list, zvaničnici SAD su sigurni da se mržnja Trampa prema Ukrajini ukorenila, iako je nerazumna, ali da ima nepovratan karakter.

Podsetimo, demokrate su počele ranije proceduru impičmenta Donalda Trrampa, optuživši predsednika SAD da je vršio pritisak na ukrajinskog kolegu Vladimura zelenskog, tražeći da se pokrene istraga protiv bivšeg potpredsednika Džon Bajdena i njegove porodice. Nakon toga, administravcija Trampoa je objavila transkript razgovora u kojem je on samo zatražio da se „prouči“ slučaj Bajdena.

1 COMMENT

  1. Ne mrzi on Ukrajinu, samo ne vidi neku korist od nje,jer je “biznismen”pa pošto su je oni pre njega očerupali, štaće mu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here