EPA/Peter Foley
Novak Đoković

Teniseri i teniserke će na Australijan openu 2022. godine moći da nastupe iako ne budu vakcinisani, objavio je američki novinar Ben Rotenberg.

On je objavio je mejl koji je Teniski savez Australije poslao teniserkama, u kojem se navodi da će nevakcinisani moći da dođu na Australijan open, ali će morati u karantin od 14 dana.

Ista pravila bi trebalo da važe i za muškarce, tako da će Novak Đoković – koji i dalje nije otkrio da li je vakcinisan – moći da napadne desetu titulu u Melburnu.

U pomenutom mejlu se navodi da će vakcinisani imati značajne privilegije u odnosu na nevakcinisane, pošto po dolasku u Ausraliju neće morati da budu u karantinu, ali ni da idu ni u kakav ‘mehur’, već će imati potpunu slobodu.

Potrebno je istaći da se Teniski savez Australije ogradio time što je naveo da bi ovakva pravila mogla da se promene ukoliko vlasti u Australiji, odnosno državi Viktorija, odluče drugačije.

Vakcinisani će morati da imaju negativan test na koronu koji nije stariji od 72 časa, a trenutno nije poznato kakav tačno karantin će morati da prođu nevakcinisani.

Ostaje da se vidi reakcija ATP-a, ali je izvesno i logično da i teniseri dobiju isti status.

Australijan open biće odigran od 17. do 30. januara 2022. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here