Tanjug
Kosovske bezbednosne snage

Portparol američkog Ministarstva odbrane potpukovnik Anton T. Semelrot izjavio je da se na sastanku sa predstavnicima Ministarstva odbrane Kosova razgovaralo o bezbednosnoj saradnji i primeni desetogodišnjeg tranzicionog plana Kosovskih bezbednosnih snaga, prenosi Reporteri.

Semerlot je rekao da je svrha sastanaka održanih 14. i 15. oktobra bila da se razgovara o produbljivanju odnosa u oblasti bezbednosti i sprovođenju tranzicionog plana Kosovskih bezbednosnih snaga.

U saopštenju američkog Ministarstva odbrane navodi se da je na sastancima bilo reči o projektima čiji je cilj da se poboljšaju praktične sposobnosti i interakcija Kosovskih bezbednosnih snaga.

Navodi se da su na sastanku ministar odbrane privremenih institucija u Prištini Armend Mehaj i podsekretar odbrane SAD Kolin Kal razgovarali o ponovnom potvrđivanju važnosti bilateralnih odnosa SAD i Kosova u oblasti odbrane.

Kal i Mehaj su takođe razgovarali o regionalnoj bezbednosti, vežbama i doprinosu međunarodnim operacijama, preneo je Kosovo onlajn.

3 COMMENTS

  1. Sta nas interesuje sta se teroristi dogovaraju ? Jedino tu je da je Vucic opet cutao na ilegalnje kosovske vojske. To je jedina sramota. !!!

  2. Pa naravno ….
    Zbog toga je ” pušteno” da Republika Srpska vrati svoju Vojsku i zato je Dodik tako samouvjeren jer je već sve dogovoreno a tom nadoknadom će prećutno i Srbija biti konačno zadovoljna po tom pitanju .
    Poslije toga slijedi razmjena teritorija i to je to

  3. Siptari mogu da planiraju sa njihovim gazdama sta god hoce ali medjunarodnu priznatu drzavu nece nikad imati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here