pixabay.com

Policajac iz američkog grada Tusona u Arizoni ubio je muškarca u invalidskim kolicima, ispalivši devet hitaca, a policijska uprava mu je spremila otkaz.

U ponedeljak uveče Ričard Li Ričards (61) je bio u njegovim motorizovanim invalidskim kolicima i kretao se ka ulazu supermarketa „Lous“ u Tusonu, kada se policajac pojavio iza njega sa repetiranim pištoljem.

To se dogodilo pošto je zaposleni u „Volmartu“, koji deli prostor sa „Lousom“, upozorio policajca da je video Ričardsa da je odneo kutiju alata, a da nije platio, objavio je „Vašington post“.

Zaposleni i policajac Rajan Remington pratili su Ričardsa kroz parking, a u jednom momentu Ričards je zamahnuo nožem ka zaposlenom, dodaju iz policije.

– Ne ulazite u prodavnicu, gospodine – vikao je Remington, dok se Ričards kretao ka ulasku u „Lous“.

Remington je potom, kako deluje na snimku bez upozorenja, prišao s leđa Ričardsu i ispalio u njega devet metaka sa male udaljenosti.

U utorak je šef policije Tusona Kris Magnus rekao novinarima da je policijska uprava pokrenula postupak za davanje otkaza Remingtonu, dodavši da tužilaštvo ispituje incident.

– Da budem jasan, duboko sam zabrinut zbog akcije policajca Remingtona. Njegova upotreba smrtonosne sile u ovom slučaju je očigledno kršenje zakona i direktno se kosi sa više aspekata naše obuke o korišćenju oružja – kazao je Magnus, preneo je Tanjug.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here