EPA-EFE
Američki senator Kris Marfi (Foto: Arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem.

Pre dolaska u Beograd, senatori, demokrata Kris Marfi i republikanac Ron Džonson, juče su boravili u Prištini. Tamo su se, prema pisanju prištinskog Zerija, založili da se odblokira dijalog Beograda i Prištine, i ocenili da je dijalog ključan za budućnost celog Zapadnog Balkana.

“Potrebno je žrtvovanje”

Takođe, iz Prištine su poručili da dogovor s Beogradom podrazumeva rešavanje “teških pitanja”, i da je za to potrebno žrtvovanje i naporan rad.

– Kada je u pitanju dijalog, uključena su i teška rešenja. Nastavljamo put Beograda radi sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem. Očekujemo da će dijalog biti plodonosan. Nadamo se da će obe strane shvatiti da je potrebno žrtvovanje kako bi se mogli normalizovati odnosi između ove dve države. Sporazum između Kosova i Srbije rezultiraće uspešnim ekonomskim i političkim razvojem. Imamo jasnu poruku za Beograd kao što smo je imali ovde na Kosovu – rekao je senator Marfi.

Povodom posete američkih kongresmena Prištini, predsednik Srbije kaže da ne misli da se mnogo menja u američkom stavu kada je Kosovo u pitanju, niti smo mi na to mogli da utičemo.

– Amerika je velika sila, to su taktički odnosi da se govori da pritisak mora da bude i na jednoj i na drugoj strani. SAD podžavaju nezavisnost Kosova, a naše je da izvučemo najviše što možemo, a izgubimo najmanje što moramo. Naša pozicija nije laka i neće biti nimalo laka – ocenio je Vučić.

3 COMMENTS

  1. amerika jeste velika sila.s.koreja je pod sankcijama decenijama, ali je tramp dosao kimu na noge jer ovaj ima hvasong 15 i stotinak a-bombi..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here