pixabay.com
Avion F-35

Američki vojni avion je izvršio izviđački let nedaleko od baze Vojno-pomorske flote Rusije u sirijskoj luci Tartus, navodi se u izveštaju vazduhoplovnog resursa „Plejn radar“.

Patrolni protivpodmornički avion američke mornarice P-8A „Posejdon“, broj 169329, poleteo je sa NATO vazdušne baze Sigonela na ostrvu Sicilija. U 12.10 letelica je primećena u istočnom delu Sredozemnog mora. Let se odvijao na visini od 9,4 kilometra, brzinom od 946,2 kilometra na sat.

U 12.15 časova po moskovskom vremenu avion se nalazio na području Tartusa.

U poslednje vreme se strane bespilotne letelice i izviđački avioni sve češće pojavljuju u blizini Rusije i ruskih baza u Siriji.

Prema podacima Ministarstva odbrane, samo u poslednjoj sedmici je oko granica zemlje primećeno 39 stranih letelica. Ruski lovci su poletali 12 puta kako ne bi dozvolili kršenje pravila.

Uprkos pozivima Ministarstva odbrane, Pentagon odbija da zaustavi izviđačke operacije oko ruskih granica.

1 KOMENTAR

  1. Zasto bi Pentagon prekidao provokacije pre nego bude dobio po njuski? Ponavljam, nikakvi pregovori i dogovori gde kauboji diktiraju uslove. Ja ne bih ni cekao napad, nego preventivno reagovao. Jasno je iz kojih razloga sve te provokacije. Treba da dobiju sta traze. Kauboji se smatraju silnim jer im svet tolerise ludost.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime