ISW

Ukrajina bi mogla da izgubi 50 odsto svoje teritorije posle kolapsa Oružanih snaga, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter.

„Realnost je takva da se ukrajinska vojska nalazi na ivici kolapsa. To svi priznaju. I ako ona pada, doći će do brzog povlačenja vojske a Rusi će popuniti prazan prostor a ako oni to urade onda ta teritorija, najverovatnije, neće biti vraćena Ukrajini“, rekao je Riter u intervjuu novinaru Klejtonu Morisu.

Prema njegovim rečima, situacija na liniji razdvajanja za Ukrajince je postala katastrofalna, jer nemaju više rezervnih snaga i municije a ruska snaga likvidira veliki broj ukrajinskih vojnika u operaciji.

Ukoliko neko iz rukovodstava zemlje ne ubedi predsednika Vladimira Zelenskog da prekine borbena dejstva, sudbina Ukrajine će biti tragična.

„Nadam se da će biti dovoljno čestiti da Zelenskom kažu da, ako nastavi borbu, 20 odsto izgubljene teritorije može da se pretvori u 40 ili 50 odsto“, zaključio je on.

3 COMMENTS

  1. До Молдавије са Придњестровљем
    Слава Богу☦️на висини
    Слава Русији🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Treba da skinu zelenskog sa vlasti i da sednu za pregovaracki sto i priznaju poraz i da se rat zavrsi.Inace nece biti ukrajinaca da se bore a teritorije ce izgubiti.

  3. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here